My American Dream

Bok lansering i USA!

När jag var 8 år gammal drömde jag om att jobba som säljare i USA. Jag drömde om att sälja ädla stenar, smarta klämmor, läckra solbrillor och tuffa klistermärken till amerikanarna. Tyvärr försökte jag aldrig förverkliga den här drömmen och någonstans under livets gång föll denna kittlande dröm i glömska. Men nu, 32 år senare har jag återigen ställt in siktet mot USA och den här gången med boken ”Feel Good Every Day”. Nästa vecka tar jag första steget och börjar min bok lansering i San Diego. Därefter går min bokturné vidare, tvärs över hela USA, för att avslutas på bokmässan i New York i slutet av maj. Följ gärna vägen mot min livslånga dröm!
Nu kör vi igång bokturnén med första stoppet i San Diego!
Efter 2 dagars extremt tufft arbete och mycket motstånd, gjorde jag min första affär, med en butikskedja i Encinitas, Kalifornien. Vilken underbar känsla, och nu har jag ännu mer energi inför min fortsatt boklansering!
« av 2 »
Ännu en rolig arbetsdag på en gatufestival i Encinitas, Kalifornien. Imorgon väntar Los Angeles!
Laddar för en timmas boksignering på Beverly Hills hotell. Känns väldigt spännande!
« av 3 »
En helt vanlig dag på jobbet på piren i Newport beach, CA
« av 3 »
Vilken fantastisk känsla att få marknadsföra boken i ett fullständigt kokande Las Vegas!
« av 3 »
Efter en bra men tuff start med många utmaningar belönar jag mig själv med en ledig dag vid Grand Canyon. Imorgon fortsätter jag förverkligandet av min dröm i Phoenix!
« av 4 »
Biblioteken och några bokhandlare klara i Arizona, men väntar fortfarande på att amerikanarna ska rada upp sig på kö för att köpa boken. Jag har byggt upp en mental bild av att detta kommer att ske. Nu väntar New Mexico och Texas, kanske är det där det händer!!
« av 2 »
Min stora drivkraft är att inspirera människor till att nå sin fulla potential. Ett av mina mål är att lära ungdomar hur de kan förändra sina tankemönster och därmed må betydligt bättre.

Låt oss se hur det går på Mesa Community College
Idag rullade jag in i en minst sagt annorlunda stad, Lindsborg. Själva kallar de staden "The Swedish little town". Studier visar att de lyckligaste människorna i hela världen är de som dagligen ägnar sig åt sina passioner. Människorna i den här staden hade en gemensam passion, vilket var Sverige!

De älskade precis allting med Sverige. Här fick jag mina 2 första föreläsningsuppdrag i USA. Först på deras college och sedan på deras ålderdomshem.
Wow vilka underbara människor och ibland är det extra kul att vara svensk.
Imorgon åker jag vidare för boksignering på Barnes&Nobles i Kansas City!
« av 3 »
Elvis Presley sa: "When I was a kid I was a dreamer and I fulfilled every one of them".
Låt oss alla följa vår fantastiska Elvis och göra samma sak. Låt oss förverkliga våra drömmar redan IDAG! Imorgon kan det vara försent...
« av 3 »
Efter några givande dagar av blues och bokentusiaster lämnar jag nu New Orleans för att lata mig på stranden i Pensacola, Florida!
« av 3 »
Jag har fått uppleva något magiskt!
Klockan 06.00 sitter jag en skön strandstol och äter frukost. Jag befinner mig helt själv på en paradisstrand i Clearwater, Tampa. Jag njuter av den kritvita stranden, turkosa vattnet, soluppgången och mitt morgonkaffe. Och just i denna stund börjar den magiska showen. Ett stim av delfiner börjar hoppa upp och ner i vattnet, mitt framför mina ögon. Wow, snacka om att fyllas på med energi. Nu åker jag till Miami för att träffa ett par vänner och en bokagent.
« av 2 »
Äventyr med alligatorer på förmiddagen i Everglades och pratar om boken vid South Beach, Miami på eftermiddagen.
« av 2 »
Dags för boksignering på bokmässan i Orlando, Florida. Idag kommer biblioteken och imorgon bokhandlarna.
När människan ligger på sin dödsbädd ångrar nästan alla någonting. För att vi ska kunna förebygga dödsbäddens ångest citerar jag här det som de flesta människor faktiskt ångrar:

"Jag önskar att jag vågat leva mitt liv efter mina egna drömmar, och inte efter omgivningens förväntningar"
Efter ett par underbara dagar i 2 av USAs verkliga pärlor, St Augustine och Savannah varvar vi ner med en fika i Charleston. Helt plötsligt sätter sig en flicka i femårs ålder vid vårt bord. Hon säger ingenting, men hon skrattar oavbrutet. Efter någon minut så frågar jag henne vad som gör henne så glad och hon svarar: "Jag blir glad av att skratta".
Wow, hon har rätt! Vi blir glada av att skratta, det är bland det bästa vi kan göra för att må bra. Men lyssna noga nu!! Barn skrattar i genomsnitt 300 gånger per dag, vuxna bara 10 gånger...
« av 2 »
Efter några utmanande men underbara veckor har jag nu öppnat upp dörren till biblioteken, bokhandeln och USAs college. Boken finns även på de flesta amerikanska boksajterna och jag har fått ett kvitto på att amerikanarna älskar boken. Nu gäller det "bara" att skapa en bra kontakt som kan ge boken den spridning som den förtjänar.
Om någon har tips, eller tankar som kan hjälpa mig med detta så lyssnar jag mer än gärna.
Nu blir det ett par dagars semester, sen bär det av mot Washington.
« av 2 »
Om du ska lyckas med att bli den bästa möjliga versionen av dig själv som människa, behöver du omge dig med "rätt" människor.

Studier visar att DU är genomsnittet av de 5 personer som du spenderar mest tid med!

Lämnar nu ett härligt Philadelphia för boksignering i Baltimore.
« av 3 »
Nu börjar det se allt bättre ut i bokhandelns hyllor.
Nästa stopp blir i det lilla samhället Red bank, sen är det dags för bokturnéns stora final i New York.
« av 2 »
Idag gjorde jag tidernas entré på Nordamerikas största bokmässan i New York!
Jag vet inte hur det gick till men helt plötsligt har jag en hel flock av människor som alla är mycket intresserade av att få lära känna den svenska författaren. Något senare vill en person köpa ett signerat exemplar. Det är då det händer, jag böjer mig ner efter en penna och HELA min byxa spricker. Alla ser helt chockade ut och ingen säger någonting och jag står där i princip utan byxor. Just då får jag ett sånt där skrattanfall, ni vet det går inte att sluta skratta. Då säger en person ur flocken av människor "if you can feel this good in this situation, I need to read this book". Alla köpte boken.
Det var min första dag på bokmässan, nu laddar jag för dag två.
Arbete på dagarna och fullspäckade kvällar. Igår avslutades kvällen med en konsert med Billy Idol på piren vid Hudson river. Wow, vilken kväll.
« av 4 »
Idag är sista dagen på ett äventyr som jag alltid kommer att minnas. Nu "lever" min bok i USA och amerikanarna har fått möjligheten till att Må Bra Varje Dag. Själv lever jag vidare mina drömmar men hemifrån Sverige.
Tack för ert stöd och uppmuntran!
« av 3 »