Racketlon

27 maj 2012: Nu var det tid för en av årets stora höjdpunkter i racketlon, SM. I år spelade dessutom detta mästerskap i Göteborg på min hemmaarena, Alelyckan Sportcenter. Tyvärr kunde jag ej delta i singel, så fokus fick ligga på dubbeln. Förra året spelade jag ihop med Örjan Lundberg från Kumla och då vann vi överaskande nog över storfavoriterna och världsspelarna Stefan Adamsson och Christian Wall i finalen. Det låg mycket spänning i luften och när vi träffade finalmotståndarna från förra året kunde vi i varje andetag känna deras törstande revanschlust. Det var innan tävlingen hade börjat! Kvartsfinalen löper på enkelt för oss och sedan står vi i semifinal mot 2 av årets landslagsspelare, Anders Söderlund och Henrik Håkansson. Vi börjar med en skaplig pingis men vi har svårt att knyta ihop säcken, 21-19. Därefter genomför vi en sisådär bra badminton, det ville inte riktigt lossna för oss, förlust med 16-21. Sedan var det dags för squash och jag börjar spela mot Anders, jag har 8-3 och blir totalt slutkörd, tappar men vinner ändå med 11-9. Örjan tar över och slutför matchen och vi vinner efter skapligt spel i squashen med 21-16. Det innebär att vi har 2 bollar upp inför tennisen. Nu gäller det, det här ska inte vara några problem men det blir det. Vi hamnar i ett läge där siffrorna visar 19-21 och det innebär att det står precis lika när matchen är avslutad. I ett sådant här läge spelar man en avgörande boll för hela matchen som man kallar gummiarm. Henrik servar och Örjan slår en något för hög retur som Henrik mer eller mindre bara ska lägga in, men han missar! Nu blir det final mot Adamsson och Wall!

Pingisen 21-17, en bra prestation av våra motståndare. Badminton genomför vi med bravur och vi vinner med 21-18. Squashen är våra motståndares paradgren och resultatet blir ganska förväntat, 12-21. Nu var det dags för tennisen och nu skulle allt avgöras, vilken laddning, vilket fokus och tändning. Minus 2 bollar kan tyckas vara ett tufft läge med tanke på att Wall är en tidigare gammal Wimbeldonspelare. Vi börjar bra, fortsätter ännu bättre och vi avslutar rent magiskt och vi konstaterar att vi är svenska mästare för andra året i rad, 21-14 i tennisen!

Örjan! Visst hade det varit kul att vinna 3 år i rad:)

9 januari 2012: DM i dubbel i Göteborg som vi förra året vann mot Granberg/ Mullamma efter en mycket dramatisk match! I år stod jag ihop med Daniel Majetic i finalen mot Granberg/ Engström. Efter att vi överraskande nog förlorade pingisen med 16-21 och därefter badmintonen med 6-21 såg det minst sagt mörkt ut för oss. Efter en riktigt bra squash 21-11 och 10-5 i tennisen var vi på banan igen och jag kände lukten av guld men dessvärre räckte det inte hela vägen och vi fick nöja oss med en andra plats i årets distriktmästerskap.

25 november: VM i Wien, årets stora racketlonhöjdpunkt! I turneringens andra omgång står jag inför en av tävlingens favoriter Colum Reid. 20-22 i pingisen, sedan genomför jag en riktigt bra badminton, 17-21 och jag har jag är fortfarande med i matchen. Men efter en något sämre squash av mig vinner han till slut matchen och senare blir han världsmästare.

4 november: Den här helgen spelades Gothenburg Open vilket var extra kul då tävlingen ägde rum på Alelyckan. På fredagen spelade jag dubbel med Örjan och i finalen förlorade vi mot världsparet Jönsson/ Ratzer men vi slog dem i tre av fyra sporter vilket var riktigt bra. 21-18, 4-21, 21-18, 11-10 blev slutresultatet.

Senare på lördagen inledde jag singelspelet där jag i första matchen slog Pär Mattsson. I min andra match mötte jag denna nykomling, Jesper Ratzer, tyvärr var jag helt slut mental och singelspelet slutade den här gången i kvartsfinal.

17 oktober: Nu börjar kroppen kännas starkare och kommande mål är VM i Wien som spelas den 25-27 november. På vägen spelar jag även singel och dubbel i Gothenburg Open som spelas på hemmaplan, Alelyckan den 4-6 november.

20 augusti 2011: London blev en tuff turnering, började min första match mot slutsegraren av tävlingen. Tyvärr gjorde jag en riktigt dålig match och förlorade således. Sen ställdes jag mot världssjuan Jeremy Manners som jag slog med 12 bollar, vilket var en betydligt bättre match. Sedan vann jag ytterligare 2 matcher och slutade på placering nr 9. En ok tävling där jag vann 3 av 4 matcher.

Nu håller jag på att rehab-, styrketränar, vilket jag kommer göra under ca 6-7 veckors tid. Sen hoppas jag vara redo för nästa turnering som då blir Sofia i Bulgarien.

27 maj 2011: SM inledde med dubbelspel på fredagen. Jag spelar ihop med Örjan Lundberg från Kumla. Tyvärr har vi inte fått chansen att träna ihop oss mer än 30 minuter badmintondubbel. Men vi hade pratat mycket taktik och vi hade även lagt ett par timmar på att läsa om hur man spelar badmintondubbel. Oj, vad kul första matchen ställs vi mot nyblivna veteranvärldsmästarna Håkan Granberg och Peter Bittar. De vinner pingisen med 14-21 och badmintonen med 16-21. Riktigt tufft läge men efter en bra squash 21-13 till oss såg läget bättre ut inför tennisen, minus 4 bollar. Vi inleder oerhört bra, 8-0 sen vinner vi tennisen med 21-11 vilket tar oss vidare till en semifinal som går betydligt enklare. På lördagmorgon vaknar jag upp med en öm och värkande kropp men inspirationen och suget efter att spela en SM final i dubbel strömmer genom kroppen. När jag kommer till hallen möter jag upp Örjan som tittar på mig med en blick som säger allt. Han är taggad, han är tokladdad, han vill bli svensk mästare! 09.45 matchen börjar, en måttligt bra pingis tar oss till en ledning med 6 bollar inför badmintonen. Vårt nybörjarspel i badmintondubbel har under turneringen börjat utvecklas till något ganska bra och i finalen utlöses ett för oss – fyrverkeri av bra badmintonspel, minst 3 nivåer bättre än vår första match och vi vinner överaskande nog badmintonen med 21-15. Jag inleder squashen med att slå Wall, därefter genomför Örjan en bragdsquash mot Adamsson och vi har blivit svenska mästare i dubbel. Oj vilken rolig dag – detta vill jag göra om!!!

Singelspelet tvingades jag avbryta då min gamla skada på undersidan av låret återkom, men det jag minns i från SM 2011 är dubbeln.

 

Nästa turnering blir eventuellt Prag och sen spelar jag även SM i maj.

25 februari: Swedish Open blev en bra turnering för mig. Ihop med Kerstin Pekl från Österrike tog vi brons i mixed klassen. I singel gick jag till kvartsfinal vilket jag är nöjd med. Kvartsfinalen blev en mycket intressant match där Torsten Deck leder med 7 bollar innan tennisen. Jag börjar riktigt dåligt och ligger under med 2-6 men sen börjar jag spela riktigt bra tennis. Helt plötsligt står det 15-9 mig och vi befinner oss i ett riktigt rysarläge. Jag tyckte mig ha greppet om matchen och jag kände att jag hade honom under kontroll men efter ett par snabba bollar till honom blir tennisens slutresultat 16-15 vilket innebar förlust med 6 poäng.

9 januari: Den här dagen var det dags för ett mycket trevligt distriktsmästerskap i dubbel. Förra året förlorade jag och Daniel Majetic i finalen vilket gjorde oss extra fokuserade och revanschsugna i årets tävling. I årets final ställs vi mot Granberg/ Mullama som slog oss förra året. Inför tennisen ligger vi under med 8 bollar. Med tanke på att vi förra året förlorade med 8-17 i just tennisen så stod vi nu inför en mycket tuff uppgift.. Men med seger 21-11 stod vi slutligen som segrare efter denna mycket rafflande DM final.

Närmaste turneringar är distriktmästerskap i både singel och dubbel, detta avgörs i januari. Senare spelas Swedish open i Malmö i slutet av februari

13 december: Nu är jag tillbaks från ett mycket spännande VM. Jag vann första omgången och ställdes sedan mot världsettan Christoffer Krenn. Efter jämn förlust i både pingis och badminton lyckades jag vinna en jämn squashmatch vilket gav oss ett spännande utgångsläge inför tennisen, – 6 poäng. Dessvärre spelade Krenn mycket bra tennis och vann den totala matchen. Senare vann jag mina placeringsmatcher och hamnade slutligen på plats nummer 17 av 48 deltagare. Bra för att vara mitt första deltagande i VMs elitklass.

15 november: I slutet av november är det dags för singel VM som i år spelas i Holland.

10 september: Nyligen blev jag uttagen till svenska landslaget och den 3-5 september 2010 avgjordes världsmästerskapen för lag.
På hemmaplan vann Österrike och vi hamnade på delad sjunde plats.

Repotage

http://www.lerumstidning.se/sokresultat_visa.asp?id=16540&sokstrang=Mikael

http://www.alingsastidning.se/nyhet_visa.asp?id=8332&sidnamn=SPORT

http://www.lerumstidning.se/nyhet_visa.asp?id=14585&sidnamn=SPORT