Må bra varje dag!

För oss människor är det väldigt lätt att lägga fokus på det som är sämre i våra liv. Vi ser det vi saknar istället för att verkligen se det vi har i livet! Tänk om jag hade haft en bättre bostad, tänk om jag hade varit smalare, tänk om jag hade haft en bättre ekonomi, tänk om jag hade haft ett roligare jobb, tänk om jag någon gång kunde ha lite tur osv.

När vi tänker på det vi saknar eller när vi tänker på det som är dåligt i våra liv, då påminner vi oss själva om vad som är, just dåligt eller vad vi känner saknad av. När vi påminner oss själva om vad vi är missnöjda med skapar vi en förstärkelse av vårt missnöje!
Vad vi istället borde göra, är det motsatta! Vi borde påminna oss själva om vad vi är nöjda med i våra liv! Då förstärker vi istället det vi uppskattar, vilket får oss att må betydligt bättre!

Jag vet att det finns dagar då det mesta kan kännas tungt, men jag vet också att även dessa dagar har ljuspunkter. Tänk om du kunde ta fram dessa ljuspunkter även då du upplever mörker! Jag tror att vi kan lära oss att leva ett mer positivt liv. Jag tror att vi kan lära oss att styra våra tankar för att skapa sköna känslor. Jag tror att vi kan lära oss att må bra varje dag!
Kommer du ihåg vad du som barn kände, dagen före julafton? Troligtvis hade du en förväntan om morgondagen. Innan du skulle sova låg du och tänkte på jultomten, julklappar och kanske godis. Man kan säga att du hade en dröm om morgondagen!
Kommer du ihåg hur du som barn kände när du vaknade på julaftonsmorgon? Jag gissar att det gick ganska lätt att stiga upp ur sängen, du var säkerligen på gott humör, du var förväntansfull och du hade nog mycket positiva, sköna tankar och känslor inom dig!
Vore det inte härligt om du varje kväll kunde somna med känslan av att morgondagen kommer bli en drömdag, likt ”drömmen om julafton”?
Tänk om vi kunde ta fram den känslan innan vi somnar varje kväll! Tänk att somna med en känsla av att morgondagen kommer bli drömlik! Som barn lyckades vi ta fram känslan och jag är övertygad om att vi kan ta fram känslan även nu i vårt vuxna liv. Jag är övertygad om att minuterna innan du somnar kommer avgöra hur du kommer känna dig när du vaknar morgonen därpå! Känslorna och tankarna du somnar in till växer sig starkare när du sover!

Ett sätt att återskapa känslan som vi kan kalla ”drömmen om julafton” är att du minuterna innan du ska sova, tänder ett litet ljus. Du lägger dig till rätta i sängen och börjar tänka på det du uppskattar i ditt liv. Tänk på det som gör dig glad, tänk på någon du tycker om eller tänk på något som du ser framemot. Förbjud tråkiga och ansträngande tankar och ägna den här stunden helhjärtat åt sådant som värmer dig. Efter ett litet tag kommer du känna en skön känsla i kroppen, då blåser du ut ljuset och förhoppningsvis somnar du med behagliga känslor! Dagen därpå ringer väckarklockan och det är stor sannolikhet att känslan du somnade med sitter kvar och du kan påbörja din nya dag med en skön känsla i hela kroppen! Kanske kan du till och med börja din nya dag med en förväntan och en iver inför dagens utmaningar och trevligheter.
För alla dagar har trevligheter, men vissa dagar är det bara svårare att se dem!

(utkast till kapitel 5 för kommande bok)

One thought on “Må bra varje dag!

  1. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.