Hjärnan skapar minnesspår av framtiden!

11 januari 2013 av Mikael von Matérn

Vad händer i vår hjärna när vi tänker? Hur påverkar vårt tankemönster vårt beteende? Man kan likna ett tankemönster som en promenad fast i hjärnan! Går du samma promenad i skogen tillräckligt många gånger skapas en stig. Tänker du en tanke ett visst antal gånger skapas en stig i din hjärna!

När jag är ute och går i skogen försöker jag alltid hitta de bästa promenadställena för jag vill ju få ut mesta möjliga utav min promenad. Samma sak gäller i livet, jag vill få ut mesta möjliga och då bör jag omsorgsfullt välja vilka stigar jag trampar upp i min hjärna.

Tänk ett liv utan rädslor och total sinnesfrid med enbart sköna och snälla tankar. Tänk att våga förverkliga dina livs drömmar och samtidigt känna en trygghet i att du kommer lyckas. Jag är övertygad om att det är möjligt, men vi måste jobba med vårt tankemönster för att komma dit.

Även om vi är vana vid att ha ett visst tankemönster så kan alla förändra sitt sätt att tänka! Slutar vi gå på en stig växer den igen, väljer vi att gå nya vägar bildas nya stigar! Ok, den nya vägen är väldigt jobbig att gå på i början, det är högt gräs, du blir smutsig och det är svårt att komma fram men för varje gång du går där, desto lättare kommer du fram.

Jag ser på vår hjärna som att vi har ett pluskonto och ett minuskonto! Allt negativt vi upplever och tänker sätts in på minuskontot och allt positivt sätts in på pluskontot!
När vi senare står inför en ny uppgift går vårt undermedvetna igenom, ”har jag varit med om det här förut? Japp, det har jag och det gick åt skogen, aldrig mer!” Eller så svarar vårt undermedvetna ”Japp, det har jag varit med och jag lärde mig massor som gör att jag kommer lyckas denna gång!”

Ingen annan väljer dina tankar åt dig! Du bestämmer själv hur du vill tänka!

(Utkast till kapitel 1 för kommande bok)

2 thoughts on “Hjärnan skapar minnesspår av framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.