Hur närvarande är du i ditt liv?

Hjärnan har ett väldigt jobbigt beteende, den har en automatisk reaktion att ständigt lägga sig i saker och ting!
Tänk dig tillbaka till en situation då du presterade på toppen av din förmåga, eller kanske när din sinnesstämning var topp! Vad var det som gjorde att du presterade så bra, vad var det som gjorde att din sinnesstämning var så hög? Alla människor behöver vissa förutsättningar för att prestera på en viss nivå eller för att känna på ett visst sätt.

Har du tänkt på hur mycket mer du får ut av livet när du är 100 % närvarande i olika situationer. När du umgås med dina vänner, när du tränar, när du jobbar, när du ser på TV osv. Nästan alla människor vill få ut maximalt utav sitt liv, men om vi bara är 70 % närvarande så får vi också bara ut 70 % av just den här stunden.
När du är totalt närvarande får du ett fritt flöde till levande energi i ditt liv!

När du presterar på toppen av din förmåga är du förmodligen fullständigt närvarande i det du gör! Du har slutat att tänka på hur du ska genomföra din prestation eller uppgift! Hela genomförandet sitter i ryggmärgen och sker helt automatiskt!
Låt mig förklara varför hjärnan så många gånger förstör för oss när den lägger sig i.
När vi genomför någonting ett visst antal gånger skapas ett muskelminne, detta muskelminne fungerar som bäst när det får arbeta helt automatiskt. Om du under exempelvis, en golfrunda börjar oroa dig för dina slag eller om du börjar fundera på din teknik, då skapas signaler i hjärnan som stör de delarna som vet hur slaget bör genomföras.
Precis på samma vis fungerar vi på i vardagens alla situationer, på jobbet, ja i allt vi gör!

Fundera på vilka förutsättningar du behöver för att vara närvarande i ditt liv! Senast du kände en total närvaro, vad skapade den känslan? Fundera på vad det skulle innebära för ditt liv om du kunde lära dig att leva mer här och nu!
Nästa gång du exempelvis fikar med en vän, testa att sätta alla dina tankar och dig själv åt sidan och sträva efter att bara vara i just denna stund! Stoppa dig själv så fort du tar minsta lilla kliv ur din zon av närvaro.

Jonathan Swift sa, ”mycket få människor lever idag – de flesta gör förberedelser för att leva imorgon”.

(utkast kapitel 10 för kommande bok)

One thought on “Hur närvarande är du i ditt liv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.