Konsten att nå ett mål!

Mål tjänstgör som livets vägvisare. Målen hjälper oss att navigera i den livsriktning vi vill komma.

Ytterst lite får vi gratis, nästan alla människor måste kämpa för att få det vi önskar.
Mål är energiskapande och kraften i att jobba med mål är magisk, men ändå är det långt ifrån alla människor som sätter upp mål. För att nå ett mål behöver du vissa förutsättningar för att lyckas. Oftast sitter förutsättningarna i ditt egna huvud!
Att uppnå ett mål är svårt, det är många faktorer som är avgörande för om det slutar i succé eller fiasko!

Det som är mest avgörande för om du ska lyckas nå ett mål eller inte är din inre motivation! Många människor säger ofta att de är dåliga på att nå sina mål. Men oftast handlar det inte om att de är dåliga på att nå målen, det handlar om att deras inre motivation inte är tillräckligt stark. Vi behöver förstå varför vi så väldigt gärna vill uppnå målet. Om du vill nå ett specifikt mål behöver du förstå vad det skulle innebära för ditt liv eller för dig som person om du lyckas. Oftast räcker det inte att enbart tänka att jag exempelvis ska börja träna för att komma i god fysisk form. För att du långsiktigt ska orka vara uthållig i resan mot ditt mål behöver du förstå vad träningen kommer att innebära för ditt liv! Såsom att du får en bättre hälsa, mer energi och att träningen kommer att förlänga livet!
Det skapar den rätta drivkraften! Ta reda på vad det är som verkligen motiverar dig att nå ditt specifika mål. Då kommer du finna kärnan till din drivkraft och det är den som kommer ta dig till ditt mål!

(utkast till kapitel 13 i kommande bok)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.